Guide: Lån penge trods RKI

Kan man låne penge selvom man er i RKI? Ja det kan man godt. Vi har udarbejdet en guide til dig, som ønsker at låne penge til trods for at du måske er endt i RKI af den ene eller den anden grund. 

At være endt i RKI betyder at man er dårlig til at betale sine regninger, og ikke har kunne overholde betalingsfrister. Generelt set er det ikke en særlig god idé at optage nye lån, når man allerede er derude, hvor man står i RKI. Faktisk kan det også være næsten helt umuligt at finde en låneudbyder, når man er registreret i RKI.

I de fleste tilfælde, når man skal låne penge trods RKI, så skal man have det, som hedder kautionist. En kautionist er egentlig bare en som skriver under på at vedkommende overtager tilbagebetalingen af lånet, hvis du lige pludselig ikke har mulighed for at overholde afdragene. Det kan tilgengæld være svært at finde en kautionist, da det skal være en som virkelig tror på, at du kan overholde de betalingsaftaler, som der bliver lavet, når du optager lånet. 

Lån penge trods RKI og uden en kautionist

Lån penge rki uden en kautionist skal du kunne stille en eller flere værdi genstande i sikkerhed for lånet – det er også det, som man kalder for pant. 

Når du skal tages i betragtning i forhold til et lån trods RKI, og du ikke ønsker at nogen skal kautionere for dig, skal du:

  • Være i besiddelse af en eller flere genstande, som du kan sætte i pant, der bliver betragtet som en sikkerhed, hvis du ikke kan betale lånet tilbage alligevel. Værdigenstande kan være elektronik, smykker – guld og sølv, møbler, ure og andre ting, som besidder en værdi, som kan bruges som pant. 
  • Udfyld en online ansøgning, hvor der efterfølgende vil blive taget stilling til din situation, og set nøje på hvad du har af værdigenstande, som kan pantsættes. Du får efterfølgende et uforpligtende tilbud på lånet som du ønsker at optage. Du vælger derefter helt selv, om du ønsker at takke ja eller nej til tilbuddet. 
  • Hvis du ønsker at takke ja til tilbuddet, som du modtager kan du enten indlevere værdigenstanden eller værdigenstandende i butikken eller sende med posten. 
  • Efterfølgende underskriver du en kontrakt imellem dig og låneudbyderen, og får derefter straks dit lån udbetalt kontant eller til din konto. 
  • Det er vigtigt du overholder alle betalingsfrister, for ellers kan du risikere ikke at få dine værdigenstande igen, som du har sat i pant til fordel for dit lån.