Få rejsetips til sommerferien

Sommeren er for døren, og selvom den om muligt bliver en del anderledes i år, end den plejer grundet situationen om Coronapandemien, så er den her heldigvis inden længe. Hele situationen har længe betydet aflyste rejser og uvished om, hvorvidt sommerferien bliver til noget eller ej. Heldigvis ligner det, at der er håb forude. Håb forude for en god og omend anderledes rejse, end du plejer. Hvis din ferie er aflyst, elelr hvis du blot ønsker en lidt anderledes ferie end den årlige køretur til Italien eller den årlige Mallorcatur, så er her nogle gode Rejsekup og idéer til din sommerferie. 

Aktiv ferie i Danmark 

Der er hundredevis af grunde til, at du bør overveje at holde din sommerferie i Danmark. Der er så mange smukke steder, små øer, skøn natur, formentlig dejligt vand og så har du din familie og venner tæt på. Der er heldigvis mange muligheder, og hvis du er til den lidt aktive slags, er der også rigeligt at kaste dig ud i. Det kan være, du skal cykle én af øerne rundt, eller også skal du sejle i kano på Gudenåen, gå på en af de mange, lange og smukke vandreture i Danmark. Der findes en masse skønne campingpladser, hvor du kan overnatte, hvis du cykler rundt. Du kan også tage telt på nakken eller overnatte i et af de mange sheltere, der er opstillede i den skønne natur. 

Roadtrip

En anden rigtig god idé, er at hoppe i bilen og køre ud i det blå. Du kan tage rundt i Danmark, besøge familie og venner, du ikke ser så ofte og overnatte hos dem, hvis det er muligt. Men du kan også køre til Tyskland og besøge nogle af de mange fantastiske byer, Tyskland har at byde på. Mange kender primært Tyskland som gennemkørsels land, når de skal sydpå, eller for de mange billige butikker, der gør grænsehandel til en hel fest. Du kan med fordel gøre stop i Tyskland, hvis du er på vej videre, men du kan også bestemme dig for, at du vil på en hel Tysklandstur. Der er så mange skønne byer, som ikke kun er Berlin og Hamborg. Tag eksempelvis en tur i det nordlige Tyskland, besøg Kiel, Lübeck og Rostock. Det er ikke langt fra hjem, og du får set en helt anden men fantastisk side af Tyskland. 

Mod nord

Er du til storslået natur og udendørs liv, kan du pakke bilen og drøne mod Norge. Norge er meget mere end Oslobåden, der sejler fra Danmark til Oslo. Der er fantastisk natur, bjerge, skovsøer og et skønt dyreliv. Tager du helt op nordpå, kan du i sommerperioden se midnatssol, altså dér, hvor solen er oppe hele natten. Du har mulighed for at sejle langs kysten og opleve den fantastiske natur fra søsiden, eller du kan køre i bil og stoppe ved en masse vandreruter. Det er nærmest kun fantasien og tidplanen, der sætter grænser for, hvad du kan opleve.